Speciallösningar

 • 3D-projicering med mappning sker med en eller flera projektorer samt med speciell programvara som körs på kraftfulla datorer baserade med Windows eller Mac OS alternativet med mediaservers. På senare tid har det kommit lösningar för Android, iOS eller Linux. 3D-projicering med mappning betyder att man projicerar på ej jämna ytor utan tredimensionella ytor och att projektorerna placerar olika för att projicera ytan från olika vinklar. Lösningen används vid projicering på byggnader, fordon, produkter, scener och mässmontrar. Det behöver inte vara gigantiska byggnader med ett tresiffrigt antal projektorer eller rullande bilar med sensor för att styra projiceringen utan det kan vara så enkelt som att projicera på en sko med en eller två mindre och enklare projektorer. 

  Details

 • Mappning med en eller flera projektorer sker med speciell programvara som körs på kraftfulla datorer baserade med Windows eller Mac OS alternativet med mediaservers. På senare tid har det kommit lösningar för Android, iOS eller Linux. Mappning betyder att man inte nyttjar projektorn eller projektorernas faktiska bildyta utan bild ytan maskas av till en annan form och att bildmaterialet anpassas med programvaran till projiceringsytan.

  Details

 • Vid projicering av större ytor eller när mer ljusstyrka behövs från en projektor stackas flera flera projektorer till en stor projektor, från 2 upp till flera projektorer. Vi använder i första hand projektorer från Panasonic med ljusstyrkor på 10.600, 20.000 eller 30.000 ANSI.

  Projektorerna har Rental Frame som gör det lätt att placera fler projektorer på varandra med lås och justeringsmöjligheter. De har inbyggt stöd för stackning och styrs via inbyggd meny eller externt från dator via nätverksanslutning. 

  Details

 • För extra bredd bild med projektorer, EdgeBlending, använder vi ofta projektorer från Panasonic med mediaservers WATCHMAX eller WATCHPAX som kör WATCHOUT.

  Lösningen på bilden var för Daloc på Stockholm Furniture Fair som arrangeras varje år på Stockholmsmässan. Den var med tre Panasonic 10.000 ANSI projektorer i en WATCHOUT-projektion på 14 x 3 meter

  I samråd och diskussion med kundens byrå togs det fram anpassad bildmaterial till det extra bredda bildformatet som vi programmerade in i WATCHOUT.

  Details

 • Fasadprojicering sker utomhus och när det är mörkare, under sommaren har vi i Sverige inte ljuset med oss för projicering utomhus. Vi använder i första hand projektorer från Panasonic med ljusstyrkor på 10.600, 20.000 eller 30.000 ANSI. Vid stora ytor eller behov att få mycket kraft i bilden används flera projektorer med stackas och bländas.

  Projektorerna körs från bilar, tält eller ställning med presenning som skydd. Vid fuktigt och kallt väder kompletteras det med avfuktare och/eller värmare. Finns ingen el tillgängligt har vi olika former av elaggregat. Bildmaterialet kan anpassas efter byggnaden genom mappning och visas via kraftfulla datorer eller mediaservers.

  Details