Weblåsning och presentationslösning för iPad

 

Weblåsningen fungerar som en vanlig webläsare. Skillnaden är de begränsningar som kan sättas gentemot användaren.

Weblåsning i kombination med operativsystemets inbyggda funktion Guidad Åtkomst gör att besökare och användare inte kan stänga ned webläsaren utan rätt behörighet. Hemknappen försätts med lösenord, och startknappen inaktiveras.

Vi kan även skapa presentationer utifrån kundens material som läggs lokalt på respektive iPad. Då krävs ingen Internetuppkoppling, och besökarna kan ta del av bland annat webinnehåll, produktkataloger, filmer, bilder samt ljudklipp.

Allt material ligger då i en och samma presentation, så besökarna behöver inte växla mellan exempelvis Adobe Reader och filmvisningsvyn eller andra appar.

 

Navigeringsfält

 

Ett navigeringsfält kan placeras i nedre delen av websidan. Där visas hemknapp, navigeringsknappar samt knappar för skräddarsydda länkar. Navigeringsfältets färg går att anpassa för att passa in med den valda webplatsens design.

 

Åtkomst

 

Weblåsningen kan användas exempelvis om du endast vill tillåta åtkomst till en eller flera specifika webbplatser. Övriga webbplatser kommer då att blockeras.

Weblåsningen går även att använda ifall du vill neka åtkomst till en eller flera specifika webbplatser. Det här används exempelvis för att blockera åtkomst till sociala medier, nyhetssidor, köp- och säljsiter eller webspel. Ett vanligt exempel är företag som ställer ut på mässor och vill hindra besökare från att navigera ut från de specificerade webplatserna.

Det är även fullt möjligt att tillåta åtkomst till alla webplatser. Även då finns klara fördelar med vår weblåsning. Fördelen är att besökarna endast har åtkomst till själva webläsaren. Besökarna kan inte stänga ned weblåsningen eller öppna andra appar.

 

Valbara funktioner

 

  • Automatisk uppdatering av websidan vid inaktivitet.
  • Filmer och/eller bilder som skärmsläckare vid inaktivitet.
  • Virtuellt tangentbord med valfritt språk. Öppnas automatiskt när ett textfält är markerat. Tangentbordet går även att inaktivera helt.
  • Landskaps- eller porträttläge på websida och presentation.
  • Blockering av zoom.
  • Blockering av iPadens standardfunktioner, exempelvis röststyrning, notiser och kontrollcenter.

 

Presentationslösning

Presentationen skapas utifrån kundens material och läggs lokalt på respektive iPad. Om allt material som ska visas skickas till oss i förväg så behövs ingen Internetuppkoppling.

Filmer startas automatiskt i fullskärmsläge och när de spelat klart minimeras spelaren. Det går även att ställa in så att filmerna spelas kontinuerligt i en loop.

 

Fästen och montering

iPaden kan monteras i bordsstativ, golvstativ eller på vägg. Vi har även enklare höljen med låsmöjligheter ifall iPaden ska ligga fritt.