Årets upplaga av design- och javascript-konferenserna Nordic.design och Nordic.js arrangerades denna gång i Magasin 9 i Frihamnen istället för Nobelberget i Sickla som de senaste åren.

Vi installerade två 20K-projektorer i konferenshallen samt en 10K-projektor i utställningshallen. De c:a 1200 besökarna kunde se talarna och moderatorernas presentationer på dubbla 7,5 x 2,5 meter stora projektordukar som monterades efter lokalens långsida.

Talarpodiet utrustades med en 46″-skärm monterad i porträttläge som i sin tur visade information om talaren. För att underlätta för talare och moderatorer ställdes preview-skärmar för timer och presentationsanteckningar i närhet till podiet.

Vi fanns på plats under konferensens gång för att styra bildtekniken samt bistå med assistans till talarna. Här växlades bildsignalen mellan talare och moderatorernas datorer, datorer med dagsscheman, FaceTime-samtal, bild från iPads samt kamerabild och streaming. Till utställningshallen levererades storbildsskärmar, iPads och annan teknisk utrustning till konferensens sponsorer.

Efter konferensens slut arrangerades tävlingen Code In The Dark, där deltagarna ska programmera websidor på tid. Fyra tävlande visades samtidigt på respektive 7,5 x 2,5 meter projektorduk.