Årets upplaga av konferensen Nordic.js inom JavaScript arrangerades 6-7 oktober i Magasin 9, Frihamnen som senast innan pandemin och vi levererad nu som då all bildteknik och två bildtekniker under konferensen.

Vi installerade två 20K-projektorer i konferenshallen samt en 10K-projektor i utställningshallen. De c:a 1200 besökarna kunde se talarna och moderatorernas presentationer på dubbla 7,5 x 2,5 meter stora projektordukar som monterades efter en lokalens långsidor.

Talarpodiet utrustades med en 46″-skärm monterad i porträttläge som i sin tur visade information om talaren. För att underlätta för talare och moderatorer ställdes preview-skärmar för timer och presentationsanteckningar i närhet till podiet.

Vi använde flera olika bildmixer av tillverkaren Roland Pro-AV samt distribution av bildsignal för längre avstånd. Ett flertal bärbara Apple Macbook Pro 15 levererades och användes som bildkällor för filmer, presentationer, scenklocka, Zoom-värd m.m.

Vi fanns på plats under konferensens gång för att styra bildtekniken samt bistå med assistans till talarna med två tekniker. Här växlades bildsignalen mellan talare och moderatorernas datorer, datorer med dagsscheman, FaceTime-samtal, föreläsare på distans via Zoom, bild från iPads samt kamerabild och streaming. Till utställningshallen levererades projektor som projicerade inne i en frakt-container.

Efter konferensens slut arrangerades tävlingen Code In The Dark, där deltagarna ska programmera webbsidor på tid. Fyra tävlande visades samtidigt på respektive 7,5 x 2,5 meter projektorduk via varsin bildmixer med matris.