HyrData levererade tekniken när Bolon genomförde sin pressvisning på Furniture Fair 2012, Stockholmsmässan. Vi levererade ett ljudsystem med tre trådlösa huvudmikrofoner, belysning och tekniker på plats under pressvisningen.

Svenska designföretaget Bolon har inlett ett samarbete med franska världsarkitekten Jean Nouvel. Första gemensamma projektet presenteras under Stockholm Furniture Fair i februari, där Jean Nouvel gör en spektakulär tolkning av 2012 års Bolonnyhet Create – ett spännande koncept i form av en utställningsmonter som utmanar såväl tyngdlagen som den traditionella synen på golv. Under mässan lanseras även Bolon Inspiration Tool, ett webbaserat verktyg där man kan skapa inredningsmiljöer med Create som fond. Första miljön i verktyget är naturligtvis signerad monsieur Nouvel, likaså förebilden för monterkonceptet.

”Vi är ett företag i framkant och vi söker alltid samarbetspartners som tänker utanför boxen och vågar utmana. Jean Nouvel är en kreativ kraft, han tänjer på gränserna både när det gäller design och arkitektur och han ser stor potential i våra golv. När vi först träffades blev Jean Nouvel överväldigad av effekterna, de många olika dimensionerna som ryms i ett så pass levande golv som Create. Redan från start föddes också en idé om att sudda ut gränserna mellan golv, tak och väggar. Det är ett synsätt som passar Bolon som handsken, inget är omöjligt”, säger Annica Eklund, vd på Bolon.